Stefan Petre

Care este mai eficienta?

Hai sa va povestesc de 2 actiuni facute de Zile si Nopti.

1. Intalnire cu blogger-i pentru a prezenta cardul Zile si Nopti

Aceasta idee ii apartine lui Rares Dragan. Primise 50 de carduri nominale in urma colaborari cu Zile si Nopti si a considerat ca e mai bine sa foloseasca o parte din carduri in interesul clientului. A sugerat clientului sa dea de baut blogger-ilor din Brasov si sa prezinte noul produs. Astfel, s-a facut o lista de blogger-i si s-au trimis invitatiile. Ideea este fair. Am primit o mapa cu o revista, pix, carte de vizita, un card nominal si 2 carduri prepaid. Pacat ca din pachet a lipsit cardul pentru studenti, ce are in plus un prezervativ. Nu ca as avea nevoie :), dar multi din blogger-ii prezenti erau tineri. In plus nu strica sa avem o mapa cu toate produsele.

2. Petrecerea 24 Fun si intrarea Zile si Nopti pe piata din Bucuresti

Anual, ghidul 24 Fun organizeaza doua petreceri: una primavara cu aproximativ 1000 de invitati si una toamna cu 400 -500 de invitati. La ultima petrecere ghidul Zile si Nopti, editia de Bucuresti, s-a folosit de ocazie si a parcat o salvare in fata Laptariei lui Enache si mai multe fete imbracate in asistente. Acestea imparteau invitatilor la petrecerea 24 Fun o revista Zile si Nopti, un plic de Smecta si un biletel cu avertismentul: "Ai fost la petrecere? Mancare proasta? Bautura la fel? O sa te doara burta ... Pentru zile si nopti reusite apeleaza la noi". Actiunea cerea cojones asa ca au venit si cu paza dupa ei.

Actiunea poate parea de prost gust ( pentru mine cel putin este), dar se pare ca exista un context de luat in seama:

Deci, avem 2 actiuni total diferite ca gen. Care a avut cel mai mare impact? Fara indoiala ca actiunea din Bucuresti. Presa a reactionat si fiecare a primit oaresce promovare. Care a fost mai civilizata, din punctul meu de vedere? Cea din Brasov. Ramane ca fiecare sa isi analizeze rezultatele.

Ah, si am uitat sa spun, am avut o mica surpriza din partea lui Rares, fiecare am mai primit 5 vouchere pentru carduri nominale. Probabil ca eu si Cristi o sa le folosim sa premiem vizitatorii Iubesc Brasovul

Si sa imi fac si datoria: Card Zile si Nopti. A fost comica reactia ospatarului din "For sale" la auzul ca am dori sa utilizam noul card. Nu era sigur ca se poate, dar a intrebat si probabil ca au contract cu Zile si Nopti. Revenit sa ne ceara un card sa calculeze discount-ul.

BTW Razvan: freaking sleeping pill speech 

Mai trebuie spus ceva?

S: pentru asta te plateste base?...sa te uiti la tv la munca?
MD: printre altele
MD: si nu base ma plateste
MD: ci voi
MD: contribuabilii
S: asa e
S: mai am un prieten la targoviste in primarie
S: ce mai radea de noi ca trebuia sa mearga in miami in excursie...si primea si bani de buzunar

O saptamana cu Actionscript 3

Nu am mai lucrat cu ActionScript de un an, si atunci am lucrat cu versiunea 2. Am avut ocazia sa imi testez capabilitatea de a lucra cu ceva nou odata cu un proiect foarte interesant. Proiectul este o aplicatie de comanda carti postale cu posibilitati de particularizare. Clientii au la dispozitie o serie de modele predefinite si categorisite, dar inainte de a comanda sau trimite felicitarea au posibilitatea de adauga elemente grafice, schimba imaginea de fundal si insera texte cu tot tacamul: rotire, redimensionare, schimbat culoare, tip caractere, marime.

Trebuie sa mentionez ca nu am experienta cu ActionScript, pana la acest proiect am facut numai lucruri simple. Eram curios de modificarile din ActionScript versiunea 3 fata de versiunea 2. Primul lucru ce m-a multumit au noile metode si propietati ale obiectelor specifice Flash. Fac mai mult sens si sunt normale. In versiunea SctionScript 2 numele unor metode erau prea lungi, denumite ciudat. Cat despre lucrul OOP ... Mi-am zis: "Da domnule". Daca urmatorul standard ECMAScript va avea influente mari din partea Mozilla si Adobe nu o sa fiu deloc deranjat.

Binenteles, fiind noob in ActionScript 3 a trebuit sa stau cu manualul deschis la capitolul de referinte pentru obiectele Flash. Normal ca am intampinat probleme cu anumite obiecte, explicatiile ne fiind suficient explicate sau, mai rau, exemplele erau furnizate in format CS4. Asa ca doresc sa va impartasesc rezolvarea la 2 din problemele intampinate. Am avut probleme cu modul in care se pot accesa resursele din lirarie. Daca in ActionScript 2 puteai sa dai un nume de identificare resurselor, in ActionScript 3 se creaza automat o clasa pentru a accesa obiectul.

Atasarea de imagini din librarie butoanelor

In cazul imaginilor, obiectele create sunt extensii ale obiectului 'BitmapData'. Se adauga o imagine in librarie si in 'Linkage properties' se face imaginea disponibila pentru acces din ActionScript. Pentru exemplu sa presupunem ca alegem numele clasei ca fiind 'MyImage'. Pentru a atasa imaginea ca icon al unui buton:

MyButton.setStyle('icon', new Bitmap(new MyImage(16, 16)));

Nu se poate folosi direct obiectul 'BitmapData' pentru ca defineste doar informatia grafica. Trebuie sa sa construiasca un obiect 'Bitmat' pe baza informatiei din librarie.

Atasarea unui nou font obiectelor TextField

Pentru fonturi, obiectele extind clasa 'Font'. Obiectele TextField trebuie sa aiba propietatea 'embedFonts' setata pe 'true'. Pentru exemplu sa presupunem ca numele clasei este 'MyFont'.

var newField = new TextField();
newField.text = "Your text here";
newField.embedFonts = true;
var useFont = new MyFont();
var MyFormat = new TextFormat();
MyFormat.font = useFont.fontName;
newField.setTextFormat(MyFormat);

Deci nu se poate trimite direct obiectul 'Font', trebuie sa se trimita valoarea propietatii 'fontName'. De ce? Nu am inteles.

Sper sa ajute si pe altii care au avut aceeasi problema.

Romania pe TV main stream

In 2009, Romania a fost subiect si context pentru 3 emisiuni TV. Toate 3 au un numitor comun:

Au ajuns tiganii sa ne defineasca natiunea?

Dub FX - Love someone

LE: tot legat live, dar alte instrumente.

eyecon.ro is using cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. I also share information about your use of my site with my social media, advertising and analytics partners.See details

By continuing to browse the site you are agreeing to my use of cookies. ✔ Continue