Stefan Petre

Surface

Contact Form Banca Transilvania

Nu prea am obiceiul sa verific folderul spam din Gmail, dar azi dimineata am facut-o. Acolo aveam un E-mail tentativa de phishing pentru serviciul BT24 al Bancii Transilvania. Ca orice bun cetatean, hai sa raportez bancii tentativa. Merg in pagina de contract si dau sa completez formularul . Destul de multe campuri, nici unul marcat ca fiind obligatoriu. Completez numele si prenumele si la mesaj le spun de phishing si adresa unde era indrumata lumea sa completeze datele. Apas 'Trimite' ... 'Completati email-ul d-voastra'. Hm, nu e marcat obligatoriu dar il cere. Completez si dau iar 'Trimite' ... 'Completati telefonul d-voastra' . Renunt, Dau disable la JavaScript cu gandul ca e banca si nu face astfel de greseli ... 'Mesajul a fost trimis' . 

Vai, sunteti o banca si nu validati pe server formularele? Bancile ar trebui sa repecte si la implementarea web regula pe care o respecta in celelalte activitati: "Never trust the client". Cel putin fa-l sa fie dependent total de JavaScript si foloseste metode private  si closure pentru a atasa evenimentele si face validarile.

Pe de alta parte, spune omului la ce se asteapta cand incearca sa trimita un formular. Spune campurile obligatorii si eventual, daca au reguli de validare, pune informatii suplimentare. Daca vreau sa trimit un mesaj simplu, asa cum a fost in cazul de fata, nu imi servii formular in care ma intrebi de materiale publicitare. Eu imi pierd timpul sa iti dau informatii, si tu ma faci sa pierd si mai mult timp? Dar avand in vedere interfata BT24 nu cred ca poti cere mai mult. 

Va lansa Sony un motion controller in primavara?

Un document pus din greseala pe un cont FTP public a facut valuri pe internet. Documentul in cauza sugereaza ca Sony va lansa in primavara un motion controller. Sa vedem daca se adevereste.

Chrome Frame

OK. Google a anuntat Chrome Frame, un mic tag META pus in header face ca daca pagina respectiva este deschisa in Internet Explorer sa foloseasca motorul Chrome in loc de cel original. Exista si o conditie: sa fie instalat Google Chrome pe acel calculator. Cum ne ajuta? Google spune asta:

With Google Chrome Frame, developers can now take advantage of the latest open web technologies, even in Internet Explorer. From a faster Javascript engine, to support for current web technologies like HTML5's offline capabilities and <canvas>, to modern CSS/Layout handling, Google Chrome Frame enables these features within IE with no additional coding or testing for different browser versions.

Adevarul? Pai hai sa facem niste calcule. Conform W3C, navigatoarele populare de pe piata au urmatoare procente:

Momentan Google Chrome este disponibil doar pentru Windows, deci putem spune ca Google Frame va face ca procentul de 7% sa ia din 39,3 %. Dar, parerea mea, cei ce au instalat Google Chrome, fie il folosesc deja, fie folosesc Firefox sau Safari. Deci ce castigam? Utilizatori accidentali: sotia mea vrea sa isi citeasca emailul, deschide Internet Explorer si Chrome Frame intra in actiune. Asta odata pe saptamana. Si apoi trebuie sa ne intrebam cate pagini web vor avea acel tag?

Interesanta mutare din partea Google dar nu cred ca ne ajuta cu mult. Pentru mine e frectie pe piciorul fantoma al lui IE.

LE: ignore that. E mai rau decat am crezut: trebuie instalat software suplimentar. Good luck with that Google.

Promovare fara grija

Accesati www.promovaregoogle.ro si alegeti clipul din stanga. La minutul 1:03 se poate vedea ce pagini a vizitat creatorul videoului pentru ca nu a folosit modul incognito la vizitarea paginilor mai 'delicate'. Este comic pentru un film de prezentare produs.

eyecon.ro is using cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. I also share information about your use of my site with my social media, advertising and analytics partners.See details

By continuing to browse the site you are agreeing to my use of cookies. ✔ Continue