Stefan Petre

Chrome Frame

OK. Google a anuntat Chrome Frame, un mic tag META pus in header face ca daca pagina respectiva este deschisa in Internet Explorer sa foloseasca motorul Chrome in loc de cel original. Exista si o conditie: sa fie instalat Google Chrome pe acel calculator. Cum ne ajuta? Google spune asta:

With Google Chrome Frame, developers can now take advantage of the latest open web technologies, even in Internet Explorer. From a faster Javascript engine, to support for current web technologies like HTML5's offline capabilities and <canvas>, to modern CSS/Layout handling, Google Chrome Frame enables these features within IE with no additional coding or testing for different browser versions.

Adevarul? Pai hai sa facem niste calcule. Conform W3C, navigatoarele populare de pe piata au urmatoare procente:

Momentan Google Chrome este disponibil doar pentru Windows, deci putem spune ca Google Frame va face ca procentul de 7% sa ia din 39,3 %. Dar, parerea mea, cei ce au instalat Google Chrome, fie il folosesc deja, fie folosesc Firefox sau Safari. Deci ce castigam? Utilizatori accidentali: sotia mea vrea sa isi citeasca emailul, deschide Internet Explorer si Chrome Frame intra in actiune. Asta odata pe saptamana. Si apoi trebuie sa ne intrebam cate pagini web vor avea acel tag?

Interesanta mutare din partea Google dar nu cred ca ne ajuta cu mult. Pentru mine e frectie pe piciorul fantoma al lui IE.

LE: ignore that. E mai rau decat am crezut: trebuie instalat software suplimentar. Good luck with that Google.

Comentarii (4)

Silviu

23 sep 2009, 10:39

E bun pentru clientii care nu au treaba....ma duc si le instalez chrome, si apoi cand se dau cu IE pentru ei o sa fie brici =))

Gafitescu Daniel

23 sep 2009, 14:18

Ce nu am inteles eu este daca nu am instalat Chrome pe PC cand deschid IE pagina mea va fi randata cu Chrome sau nu.
Daca nu e asa atunci asta e cam degeaba.

Stefan

23 sep 2009, 16:10

E degeaba ca trebuie instalat una bucata software.

Vlad

19 nov 2009, 16:13

In primul rand, trebuie sa spun ca nu trebuie sa-ti instalezi inca un browser, dar trebuie sa iti instalezi Google Chrome Frame, care e executabil separat. In al doilea rand, pentru mine ar fi extraordinar sa instalez asta la clienti si sa le mearga aplicatiile pe care le dezvolt bine. N-ar mai fi nevoie sa scriu cod redundant, greu de documentat si si mai greu de inteles care sa trateze problemele existente pe IE.

Adauga comentariu
* Campurile marcate sunt obligatorii
eyecon.ro is using cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. I also share information about your use of my site with my social media, advertising and analytics partners.See details

By continuing to browse the site you are agreeing to my use of cookies. ✔ Continue