Stefan Petre

Don't Be A Dick

Evenimentele cu tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase a starnit reactii ciudate. Persoane care nu aveau o afinitate radicala au migrat catre un pol sau altul. La inceput am ramas socat, iar mai tarzu m-am intristat. In mod normal puneam iar o eticheta pe acest popor, dar cazul asta m-a facut trist. Cred ca suntem la un punct atat de jos incat radicalismul in opinii nu mai repara nimic. Cred ca e timpul sa acceptam sa ascultam si opiniile celorlalti. Nu poti sa iei o decizie corecta pana nu incerci sa intelegi si cealalta parte. Deciziile luate pe baza a jumatate de realitate sunt in general gresite si ingnorante. Lumea argumentelor este mult mai sanatoasa decat lumea pasiunilor.

In video-ul atasat o sa-l ascultati pe Phil Plait, un astronom care a ales sa se lupte cu ignoranta. Multi fac asta, doar ca Phil a ales o cale mai rationala care nu lasa victime pe drum.

If anyone wants to argue my strength and my passion: Bring it! I'm ready for you. In times of war we need warriors. But this is not a war. You might try to say it is, but it's not a war. We aren't trying to kill an enemy. We're trying to pursway other humans. In times like that we don't need warriors. What we need are diplomats.

Phil Plait este un profesor de astronomie cu un CV monstru, o proprie pagina pe Wikipedia si un blog pe Discovery.

Colorpicker and Datepicker for Twitter Bootstrap

Colorpicker for Twitter Bootstrap

Colorpicker

Add color picker to field or to any other element.

  • can be used as a component
  • alpha picker
  • multiple formats: hex, rgb, rgba, hsl, hsla

Download & docs

Datepicker for Twitter Bootstrap

Datepicker

Add datepicker picker to field or to any other element.

  • can be used as a component
  • formats: dd, d, mm, m, yyyy, yy
  • separators: -, /, .

Download & docs

I9000XXJVU - Value Pack pe Samsung Galaxy S

Android 2.3.6 Value Pack on Galaxy S

La mijlocul lui Decembrie, Samsung a spus ca nu va lansa ICS pentru Galaxy S si nici nu va aduce un ROM cu Value Pack. Si totusi, pe 29 Decembrie , s-au razdandit si au lansat un nou ROM, I9000XXJVU, cu Value pack. Mi-am facut update la telefon folosind firmware de la SamMobile. Totul a decurs simplu avand experienta celorlalte actualizari prin Odin. Hai sa vedem ce este nou.

Face unlock

Stim cu totii esecul din cadrul prezentarii Google I/O 2011 cand nu a recunoscut fata prezentatorului. Am fost curios daca functioneaza pentru mine. Am facut setarile si am fost placut surprins ca exista o alternativa pentru cazul in care nu se reuseste recunoasterea fetei. Dupa 3 incercari esuate se poate utiliza Pattern sau PIN. Dar, din incercarile mele, mi-a recunoscut fata de fiecare data, chiar si in lumina slaba, probabil pentru ca au imbunatatit si softul pentru camera.

De curiozitate mi-am folosit copilul pentru teste si am reusit sa deblochez telefonul cu fata lui. Probabil ca asta atesteaza ca este baiatul meu :D. Am facut test pe sotie. Mi-a afisat mesajul "DENIED" dar cand am mutat telefonul s-a deblocat. Nu sunt sigur ca mi-a prins fata cand am mutat telefonul pentru ca am miscat mana foarte repede. La a doua incercare nu s-a mai deblocat folosind fata sotiei.

Camera

Am ramas surprins de cat de repede a facut focus. Fotografiile sunt o idee mai accentuate in detalii, dar nu cu mult. Cred ca au modificat softul de camera pentru ca au introdus Face unlock.

O functioalitate noua este posibilitatea de a face fotografii in timp ce se filmeaza. Si functioneaza foarte bine. Nu stiu cat de utila este treaba asa, dar ...

Photo editor din Galaxy S II

Este un soft nou pentru editare fotografii. Are o interfata foarte frumoasa. Eu foloseam Adobe Photoshop Express, asa ca o sa-l compar cu acesta. Optiunea cea mai interesanta este posibilitatea de a face selectii. Are si Smart selection pentru a face selectii pana in marginea obiectelor. Selectiile se pot inversa si modifica. Cu o selectie deja folosita se pot face cateva operatiuni ca: deformare, copiere, lipire in alta fotografie si duplicarea.

Sunt si cateva optiuni pentru retusuri, dar nimic special. La acest subiect Adobe Photoshop Express da clasa.

Si ... 

Au mai adaugat lock screen asemanator cu cel folosit de Galaxy Note.

Per total, actualizarea aceasta este cea asteptata de mine, pana acum fiind pe I9000XXJVS. Nu am vrut sa instalez obscenitati gen: I9000OXAJVT, I9000PRTJV2 sau I9000OXXJV9. Nu l-am simtit mai bun ca JVS, dar nici mai slab. O sa imi fac o parere mai clara dupa o luna de folosire.

Lawrence Krauss: "A Universe From Nothing"

Nimic nu este mai frumos decat sa sculti o explicatie stiintifica pentru originea si viitorul universului.

Lawrence Krauss este un profesor de fizica cu un CV monstru si o proprie pagina pe Wikipedia.

Mesaj catre adolescenti!

eyecon.ro is using cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. I also share information about your use of my site with my social media, advertising and analytics partners.See details

By continuing to browse the site you are agreeing to my use of cookies. ✔ Continue