Stefan Petre

Tiltviewer

Nu am mai urmarit progresul proiectului Papervision3D de ceva vreme. Am avut ceva timp liber sa ma pun la zi cu ce este nou pe internet si am observat ca a crescut foarte mult popularitatea acestui proiect. Una din lucruri ce mi-au placut este un image viewer cu feed din Flickr: Tiltviewer.

In singuratate

Un sat ce nu are poveste pentru ca nimic nu se intampla acolo. Din cele 6 famili ramase 3 sunt vaduve cu pensie de 20 de RON.

Iresponsabilitatea presei de sport

Daca vrei sa citesti presa tabloida atunci trebuie sa citesti presa de sport si sa urmaresti stirile de sport de pe Pro TV si Antena 1. In ajunul meciului Luxemburg - Romania Pro TV umplea stirile de sport cu ce a spus Becali despre Hagi. Antena 1 spunea ca unii dintre copiii ce au fost spectatori la meciul CSM Focsani - Steaua au recunoscut ca nu au dormit cu a seara inainte. Si apare imaginea unui copil crispat si reporterul intreaba: "Nu-i asa ca nu ai dormit cu o seara inainte de meci?".

Revenind la iresponsabilitate, de unde ura asta pentru bulgari. Prima oara cand am vazut la televizor adversitatea dintre bulgari si romani m-am mirat. De unde aceasta ura? La un an de la vestitele vorbe ale lui Stoicikov am realizat ca totul a fost o intoxicare in presa. O intoxicare foarte reusita, romanii urasc bulgarii si asteapta cu nerabdare meciul de la Sofia.

Inaintea meciului Luxemburg - Romania vuia presa de sport ca nu-stiu-ce cotidian de sport bulgar a spus lucruri foarte urate despre Mutu si Romania. Si ce? Gazeta Sporturilor, campionul in iresponsabilitate a pus la dispozitia internautilor un blog cu un subiect "Trimite mesaj lui SToicikov". Toata lumea putea sa comenteze. Nu exista moderator, deci toate mesajele erau prezentate automat, iar lumea ce putea sa faca? S-a apucat sa injure?

OK. Romania s-a calificat la EURO 2008 dupa un meci sec si plicticos cu Luxemburg si pentru ca Bulgaria nu a reusit sa bata Albania. Tot romanul sarbatoreste (15 persoane in Piata Universitatii), sampania curge, toti comentatorii sportivi lauda. Perfect. Gazeta Sporturilor ce crede ca este necesar? Sa ofere un nou blog cu un nou subiect "Trimite un mesaj bulgarilor". Sa fim cinstiti, trebuia spus clar "Injura in voie bulgarii si alte persoane or sa citeasca mesajul tau". Era necesar? Bulgarii si-au dorit si ei sa se califice, la fel de mult ca noi. De ce au nevoie de mesaje de la noi? Daca Romania pierdea orice sansa de calificare aveai chef sa vezi mesajele bulgarilor catre romani?

Dar stai ca mi-am adus aminte de un exemplu clar de intoxicare. Presa prezenta in urma cu 4 zile: "Florentin Petre a fost data afara de antrenamentul Bulgariei". A doua zi Florentin Petre a declarat ca totul a fost o gluma intre el si antrenorul de la echipa lui de club. A publicat cineva scuze? Normal ca nu. Daca un jucator bulgar dorea sa vada antrenamentul echipei nationale a Romaniei ce ar declara presa? Si totusi oficialii romani au crezut de cuviinta ca nu este necesar sa pastreze locuri pentru oficiali bulgari ce au vrut sa vizioneze meciul Romania - Olanda.

Totul este o intoxicare si exagerare a presei pentru a atrage discutii si vizionari ce se traduc in bani din publicitate. Noi, ca natiune, nu facem decat sa ne raspandim un renume jenant, de parca si asa nu ne luptam pe partea de imagine in Uniunea Europeana. Si oamenii sunt suficient de creduli incat sa mearga ca disparatii pe situri scrise in caractere chirilice.Si asta doar sa injuram niste oameni pe care  nu ii cunoastem sau intelegem. Frumos!

BRAT joaca alaturi de Trafic.ro

Trafic.ro este de multa vreme etalon pentru agentiile de publicitate pe internet. Singurele statistici luate in considerare pentru un nou publisher ce vrea sa intre in sistem erau cele de pe Trafic.ro. Nu aveai situl monitorizat de Trafic.ro atunci erai obligat sa iti faci cont.

BRAT a decis sa intre si pe scena Internet, normal as spune pentru ca trendul este de a se cheltui mai multi bani pe internet, audienta se poate masura mai exact, uneltele de publicitate sunt mult mai precise si relevante. Astfel sub acronimul de SATI  serviciul nou lansat, chiar si sub forma de test, s-a bucurat de mult succes din partea trusturilor mari de presa si editori online.

Ieri au fost facute public rezultatele pe luna septembrie si cum era de asteptat s-au facut si primele comparatii cu Trafic.ro pe aceeasi perioada. Ca atare au aparut si reactii.

Sunt curios care va fi reactia Trafic.ro, si o sa fie una pentru ca in momentul in care s-a anuntat Google Analytics au anuntat ca schimba modul in care sunt calculate vizitele unice (parerea mea pentru a justifica eventualele diferente inminus fata de serviciul de la google).

LE: O noua reactie in presa de specialitate si prima reactie din partea NetBridge
Probabil efectele se vor vedea anul viitor, cand ar putea sa ne scada traficul si audienta pe site si, implicit, veniturile din publicitate

Concluzie: se va prefera plata de taxe pentru monitorizare SATI din motive de subiectivitate si credibilitate, propietarii de situri se vor retrage de pe Trafic.ro, daca nu acum atunci in timp.

Alter CSS rules to speedup setting styles

When I started to develop on my blog I faced an issue on Firefox. When animating DOMElements with 'overflow' CSS property set to 'auto' inside another DOMElement with 'overflow' set to hidden, Firefox creates all sorts of artifacts. To fix this, all animated DOMElements must have 'overflow' set to 'hidden' and return to 'auto' when animation ends. Since I'm using jQuery this can be done very easy.

$('div.item').css('overflow', 'hidden');

This is OK, but, in time, when the blog post number increase, this query will get slower and slower and it may affect the animation.

Then I got an idea: What if I alter the CSS rules present in document? This may be very quick since the script will not cycle through all elements to set individual style, but just change the CSS rule itself and automatically the elements will inherit that change. So there you have, a small function to alter the CSS rules:


$.alterCSSRule = function(ruleName, props) {
var styleSheet,
cssRule,
selectorStr;
if (document.styleSheets) {
for (var i=0; i<document.styleSheets.length; i++) {
styleSheet = document.styleSheets[i];
for (var
k=0,
lng = styleSheet.cssRules ?
styleSheet.cssRules.length :
styleSheet.rules.length;
k <lng;
k++) {
cssRule = styleSheet.cssRules ?
styleSheet.cssRules[k] :
styleSheet.rules[k];
selectorStr = cssRule.selectorText + '';
if (selectorStr == ruleName) {
for (var j in props) {
cssRule.style[j] = props[j];
}
}
}
}
}
};

And to use this new function ...

$.alterCSSRule.('div.item',{overflow: 'hidden'});

And it is quick, just check this speed test  altercssspeed.html . For this to work properly you must be aware of that inline styles will not be overwritten.

I tested this function so far on:

eyecon.ro is using cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. I also share information about your use of my site with my social media, advertising and analytics partners.See details

By continuing to browse the site you are agreeing to my use of cookies. ✔ Continue