Stefan Petre

Xbox Natal

Raspunsul Microsoft la Nintendo Wii este implementarea tehnologiei de recunoastere a gesturilor cu ajutorul unei camere video (web?) patentata de o mica companie cumparata de Microsoft anul asta. Trebuie sa te impresioneze, chiar daca multi sustin ca in cazul Wii ai sentimentul ca ai ceva in mana. Totusi, cand incerci Natal poti sa apuci orice obiect din casa si ai sentimentul ca ai o bata de baseball sau o racheta de tenis si nu un plastic scump vandut de Nintendo si partnerii. Molyneuxspune bine: Natal este o tehnologiede care proza sience fiction nu a scris inca. Partea frumoasa este ca nu trebuie se achizitionezi o noua consola, tehnologia functionand cu Xbox 360.

Comentarii (3)

matthers

3 iun 2009, 11:26

ideea e foarte buna, dar trebuie optimizat foarte bine.
functioneaza pe luminozitate scazuta?
daca trece cineva prin fata ta cand te joci, iti moare jocu?
daca te joci forza3, si inainte de curba trece unu prin fata ta? te duci drept inainte si pierzi jocul?

si mai sunt si altele. sper sa-l optimizeze bine :)

O solutie intre Natal si Wii ar fi ce au propus Sony aseara in conferinta de presa(am uitat numele), un joystick pentru toate jocurile. tine loc de sabie, pistol, paleta de tenis, etc.
Nu ca la wii, un gadget pt fiecare joc.

Stefan

3 iun 2009, 20:58

Din cate am vazut in ianuarie camera avea leduri pentru vedere infrarosu in genul camerelor de supraveghere. Despre interferente ... nu stiu.

Oricum targetul sunt jucatorii casual, care prefera jocuri lite. Nu cred ca Forza 3 o sa se poata juca cu asa ceva. Nimic nu bate experienta de a avea voland, maneta si pedale.

Ce a propus Sony este parca prea static. In demo se miscau numai mainile. In cazul Natal se detecteaza miscarea in spate a 'controllerului' :) . Cred ca Microsoft poate face aceleasi lucruri ce a prezentat Sony. Pacat ca nu au prezentat exemplu de realitate augmentata, exemplul Sony a fost super. Dar avand reconoastere facial Microsoft poate face lucruri gen http://www.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw&feature=player_embedded .

Clar, tinta Microsoft sunt jucatorii care cumpara prostii de la Nintendo si cheltuiesc destul de multi bani. 10 gameri inraiti cheltuiesc mai putin decat 200 clienti casual.

DAMIAN

2 iul 2009, 03:01

am xbox 360 de peste 2 ani jumate . a dat si rrod la unul dar nu e asta o problema . m-am interesat si... vreau sa fac cateve precizari in legatura cu project natal : 1. natal este un accesoriu , nu o noua consola 2. data aparitiei se aproximeaza la noiembrie 2010 3. la lansare , pretul va fi de aproximativ 900 ron in romania ( maxim 1000 ron ) . 200-250 dolari in usa . 4. nu o sa functioneze pe limba romana , limba cu care vei comunica fiind cea a profilului ( adica cea setata de posesorul xbox-ului 360 la creearea contului ) 5. natal se va putea cumpara si separat , si la pachet cu orice model de xbox 360 ( arcade , pro sau elite ) dar se vor putea cumpara si xbox-uri separat , fara a fi obligat sa iei natal . 6. natal nu se poate folosii singur . iti trebuie ogligatoriu una din cele 3 versiuni de xbox 360 pentru a-l folosii.
7. controllerul va ramane si el o prioritate , majoritatea jocurilor neputand fi jucate cu ajutorul senzorului . la fel de bine se pot juca jocurile ( toate ) adica viitoarele aparitii fara a fi nevoie de natal . probabil vor fi si unele jocuri care vor fi in exclusivitate pentru natal . 8. o noua consola xbox ( microsoft production ) se pare ca va aparea in 2012 , mai precis in noiembrie 2012 . IN CONCLUZIE : " vechiul " xbox 360 va mai avea o viata de minim 3 ani , 2 dintre ei fiind impreuna cu natal !

Adauga comentariu
* Campurile marcate sunt obligatorii
eyecon.ro is using cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. I also share information about your use of my site with my social media, advertising and analytics partners.See details

By continuing to browse the site you are agreeing to my use of cookies. ✔ Continue