Stefan Petre

jQuery UI 1.5 si Themeroller

Intr-un final s-a reusit dezvoltarea jQuery UI la un asemenea nivel incat sa poata inlocui Interface. Primele versiuni erau foarte slab dezvoltate, greu de implementat si greu in functionare. Multa lume a preferat sa foloseasca Interface inpreuna cu pluginul de compatibilitate, chiar daca jQuery UI are in spate o echipa si este sustinuta oficial de John Resig.

Dar sa revenim, jQuery UI 1.5 include de acum  incolo jQuery Enchant, este mult mai rapida, in parte pentru ca greoiul plugin Offset a fost si el imbunatatit, Sortables este suficient de matur, Slider poate sa fie folosit din tastatura si sa fie pe doua axe, Selectables .. nu sunt inca convins, avea o functionalitate ciudata, Accordion tot mai are ceva greseli in modul in care detecteaza inaltimea continutului, Tabs same o same o.

Si acum partea frumoasa: Themeroller, O aplicatie ce permite crearea si salvarea de teme pentru jQuery UI. Se pot selecta culori, degradeuri, borduri, caractere etc. Daca va place tema creata se va crea o arhiva pentru descarcare ce cuprinde toate stilurile si imaginile necesare. Si pentru o compatibilitate mai buna imaginile nu au transparenta, sunt opace, astfel ca elementul nu are culoare in fundal si o imagine cu transparenta peste. Astfel ca Internet Explorer 6 nu o sa faca nazuri.

Detalii.

Comentarii (3)

Ionut Gabriel Stan

30 iun 2008, 15:49

Salut,

Am si eu o intrebare mai mult de curizitate si determinata de tonul cu care ai inceput postul acesta.

A fost o decizie persoanala sa nu mai colaborezi la jQuery sau ce s-a intamplat? Imi pare ca nu s-a terminat tocmai amiabil colaborarea asta.

Stefan

2 iul 2008, 13:32

Primele versiuni jQuery UI nu au fost reusite pentru ca s-a pornit de la o structura gresita si s-a vazut asta prin modificarile radicale de API. Am fost dezamagit pentru ca jQuery nu avea o extensie solida in timp ce Prototype si Mootools mergeau inainte. Tonul comentariului meu este unul indreptatit si obiectiv. Daca studiezi putin codul o sa vezi ca nu am exagerat cu nimic sau ca am spus ceva ce nu este adevarat.

Colaborarea cu echipa jQuery a fost intrerupta din cauza faptului ca sunt foarte ocupat cu alte treburi si nu am putut sa ma mai implic. Si un astfel de proiect cere o investitie foarte mare de timp.

Csutak Laszlo

27 sep 2012, 16:52

Salut,

Am si eu o intrebare..
in primefaces 3.2 apare cu copyright-ul tau urmatoarea licenta:
Copyright (c) 2006 Stefan Petre
* Dual licensed under the MIT (MIT-LICENSE.txt)
* and GPL (GPL-LICENSE.txt) licenses.
Imi poti spune te rog la ce versiune de GPL si MIT se refera?

Multumesc anticipat,
Csutak Laszlo

Adauga comentariu
* Campurile marcate sunt obligatorii
eyecon.ro is using cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. I also share information about your use of my site with my social media, advertising and analytics partners.See details

By continuing to browse the site you are agreeing to my use of cookies. ✔ Continue