Stefan Petre

Am Android 2.3.5 pe Galaxy S

Android 2.3.5. on Galaxy S

Jumatat de an am fost nemultumit de suportul oferit de Samsung pentru Galaxy S. La momentul respectiv telefonul era varful de lance al companiei asa ca nu intelegeam de ce nu ofera suport, sau cand il ofera, de ce isi mint clientii.

Este greu de explicat cat de frustrat eram ca nu puteam sa folosesc telefonul pentru ... a da telefoane. Semnal slab, ecrane negre de 5-10 secunde, blocari etc. Cand a venit prima actualizare, 2.2 am fost fericit, dar pentru putin timp ca a trebuit sa folosesc Kies, softul prin care se fac actualizari. Doar softurile pentru declaratii la administratia financiara sunt mai proaste decat Kies.

A venit si actualizarea pentru versiunea 2.2.1. Telefonul nu vroia sa comunice catre Kies in nici un fel. Am sunat la suport, unde mi-au 3 versiuni de raspuns. Cand am sunat a patra oara mi-au spus sa trimit telefonul la service sau sa astept actualizarea 2.3, ca vine in curand. Dupa 2 saptamani de asteptari, actualizarea 2.3 nu a venit asa ca ma duc la service Samsung in Brasov. Acolo nu reparau telefoane, doar le trimiteau la Bucuresti si era un timp de asteptare de 2 saptamani. Ce sa fac 2 saptamani fara telefon? Am salvat contactele si am facut o resetare la configuratia din fabrica. A mers actualizarea.

A mai trecut o luna fara vesti despe actualizarea 2.3. Tarile calde au primit deja 2.3.3. La noi se oferea suport pe Facebook, doar ca de saptamani bune nu au mai raspuns la nici un mesaj. Intre timp, un prieten imi zice de www.samfirmware.com, un site ce publica firmware oficiale. Nu romuri modifiate si obscure, pur si simplu doar coduri de la Samsung. Mi-am luat inima in dinti si am actualizat prin Odin la versiunea 2.3.3 . A durat doar 10 minute. Totul a mers perfect. Telefonul mergea si mai bine obtinand in Quadrant un scor de 1200 de la 800.

La urmatoarea actualizare, 2.3.4, totul a fost o rutina. Dupa alte 10 minute aveam un telefon cu scor de 1400 in Quadrant. Perfect. Intre timp, Samsung a lansat 2.3.3 pentru Romania. Doar pentru Orange, Vodafone venind dupa o saptamana.

A aparut 2.3.5. M-am apucat sa actualizez si esueaza. Telefonul mort. Oups. Mai fac o incercare. Esec. Schimb versiunea de Odin si reusesc sa fac actualizarea. Dupa 3 zile, Samsung pune 2.3.3 la dispozitia celor ce au telefon de la Cosmote  sau de la liber.

Comentarii (11)

Adi

16 sep 2011, 08:52

La astia de la Samsung Ro li se potriveste replica: "abastract" :)

cosmin005

24 sep 2011, 11:35

Am si eu un Samsung Galaxy S GT-i9000 si mi`am instalat ff multe programe si jocuri in jur de vreo 60-70 apoi telefonul functiona tot mai greu.Cand intram in agenda sau joc etc.. imi era 3-5 sec ecranul negru ,nu am mai stiut ce sa fac, am vrut sa schimb "Firmware version" dar nu ma pricep.daca e careva ce se pricepe id`ul de messenger : ercorse....cu timpu mi`am resetat telefonul cu nici un program.. acum merge bn desii am doar 1 joc si nici un program si imi merge foarte bine..Si totusi as dori softu`l de actualizare 2.3.5 pt ca pe cel pe care il am in tel 2.1 nu merg diferite programe de ex: Adobe Flash Player ... Care se pricepe la schimbarea unui sistem (Firmware version) sa ia ID`ul meu :ercorse... sa ma ajute si pe mine ,daca vreti :)

Stefan

24 sep 2011, 14:48

Aceleasi probleme le-am avut si eu cu 2.1. Eu iti recomand sa folosesti Kies pentru actualizare la 2.3.3.

Daca doresti sa actualizezi la 2.3.5 trebuie sa ai in vedere urmatoarele:
* o sa pierzi garantia
* sa verifici daca versiunea ta de telefon are disponibile Recovery Mode si Download Mode
* sa faci actualizarea de pe latop sau sa ai un UPS, astfel eviti eventualele probleme in care se ia curentul

La http://bit.ly/nh7nYr ai instructiuni si pasii ce trebuiesc urmati. Tot acolo o sa gasesti si avertizari. Ar fi sa le iei in considerare.

Adrian

5 oct 2011, 14:59

Azi am facut actualizarea de la 2.3.4 la 2.3.5 din meniul telefonului prin Wi-Fi .....Totul a mers struna. Ca si diferente sesizate de mine ar fi :
1. Fonturile schimbate
2. Tonurile de apel schimbate (unele adaugate altele eliminate)
3. Scroll-ul celor 7 ecrane de start cat si celor de la ,,adaugare widget" nu se mai opreste la capat ci este continuu.
Cam atat am observat. Nu am sesizat o crestere de viteza sau altceva, nu stiu ce ar trebui sa aduca important acest up-grade de firmware, nu am gasit nimic concret pe net.

caspeer

23 oct 2011, 01:13

Buna,
De versiunea 2.3.5 oficiala se aude vreo veste? Pentru romania ma refer. Nu prea as dori sa-mi pierd garantia facand un update neoficial.
Ms

Stefan

23 oct 2011, 08:14

@caspeer Cred ca cel mai bine sa intrebi aici http://on.fb.me/qBD8qU , dar din ce am vazut nu au nici o veste.

Eugen

6 nov 2011, 14:11

Am un samung s gt- i9003 si am versiunea 2.2.1 si prin samsung kies imi spune k nu ii pot face update.. Pls cum l pot actualiza si eu la o versiune oficeal cred k cea oficiala e de 2.3.4 id meu de mess e fifa0709 . PLS HELP

marian

12 nov 2011, 23:07

ADRIAN spune-mi si mie cum se face trecerea de la 2.3.4 la 2.3.5 prin wi-fi din meniul telefonului

Bogdan

14 dec 2011, 15:37

Da, si eu sunt curios cum ai facut update over-the-air, mie nu mi-a functionat niciodata, eu sunt pe vodafone..

horeat

1 ian 2012, 22:52

am trecut la 2.3.5 la galaxu s2, si sunt fooooarte dezqmagit.merge mai greu, fonturi schimbate mai groase si pixelate o lumina mai albastra la meniu si in rest merge mai greu.cum sa fac sa revin mai inainte.

Teo

8 oct 2012, 09:55

Stiu cum e...mie acum imi este chiar frica sa imi resetez telefonul..pot pierde poze,contacte si tot ce tine de memoria telefonului..
nu imi mai pot instala aplicatii de vreo 2 luni..ecranul mi se blocheaza si mi se face negru cam 5 secunde dupa care revine la normal..
ei bine oare sa il resetez?

Adauga comentariu
* Campurile marcate sunt obligatorii
eyecon.ro is using cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. I also share information about your use of my site with my social media, advertising and analytics partners.See details

By continuing to browse the site you are agreeing to my use of cookies. ✔ Continue